T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Toki Fenertepe Ortaokulu

OKULUMUZDA HAREZMİ EĞİTİM MODELİ UYGULANIYOR.

Harezmi Eğitim Modeli, birden fazla farklı branştaki öğretmenin öğrenimi birlikte tasarlaması, uygulaması ve değerlendirmesi sürecine dayanır. Öğretmen iş birliği, birlikte öğretim, ders imecesi gibi çok farklı amaç ve biçimlerde uygulanmaktadır.

Harezmi Eğitim Model’inde öğretmenler öğrenim sürecini birlikte tasarlar, derse birlikte girerek eşit rol alır ve birlikte değerlendirir. Bu yönüyle öğretmen iş birliği özgün ve sürekli olarak geliştirdiğimiz bir yöntem olmuştur. Harezmi Eğitim Model’inde problem çözme süreci zorunlu olarak disiplinler arası ders tasarımı ile yürütülür.

Bu yöntemde öğrencilerin çok yönlü, değişik alanlardaki bilgilerini bütünleştirebilmekte, eleştirel ve yaratıcı düşünebilmekte ve karar verme becerilerinin gelişmektedir.

Harezmi Eğitim modeli ile öğrencilerimiz, değişen araçlar ve uygulamalardan etkilenmeden, yaşam boyu öğrenen bireyler olabilir ve öğrenciler eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri konusunda daha yetkin olabilirler.

Harezmi Eğitim Modeli uygulama çalışmaları okulumuzda 1 grup ve 31 öğrenci ile yapılmaktadır. Uygulama öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrencilerimiz çevrelerindeki problemleri belirleyerek, çeşitli yöntem teknikler kullanarak çözüm yolları üretmekteler. Harezmi öğrencilerimizin problem çözme ve grupla birlikte iş birliğine dayalı öğrenme becerileri geliştirirken aynı zamanda eğlenceli ve verimli vakit geçirmekteler.

Okulumuzda yapılan çalışmaları görmek için buradan instagram sayfamıza ulaşabilirsiniz. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.02.2024 - Güncelleme: 25.02.2024 20:30 - Görüntülenme: 52
  Beğen | 0  kişi beğendi