İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Toki Fenertepe Ortaokulu

Ekm

Başakşehir Proje Destek Birimi (Prodeb) nin hazırlamış olduğu                   Erasmus + 2021-2027 Dönemi Genel Bilgilendirme Seminerinde matematik öğretmenimiz Selime Delice,Erasmus+ Ka210 ve Ka122 projelerini anlattı.

Kabul edilen Ka122 projemiz ile ilgili verilen genel bilgiler, katılımcı öğretmenler tarafından ilgiyle dinlendi.

Ekm

Ülkemizde su stresi baskısı olmadan, ihtiyaçlarımızdan feragat etmeden, yaşam standartlarımızı düşürmeden, müreffeh şekilde yaşamımıza devam edebilmek için “suda sıfır kayıp” bilinci ile bütün kurum/kuruluşlarımızı, çiftçilerimizi, sanayicilerimizi, çocuklarımızı kısacası her bir vatandaşımızı suyumuzu verimli kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü “su vatandır”, “su medeniyettir”, “su geleceğimizdir”.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Toki Fenertepe Ortaokulu öğretmenlerimiz ile velilerimiz arasında gerçekleştirilecek görüşmeler; eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmaması amacıyla aşağıdaki gün ve saatlerde olacak şekilde planlanmıştır.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 18 Ekim Çarşamba günü saat 14.00 de okulumuz çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

MATHWEB

Türkiye, Romanya ve Yunanistan’dan okulların katılımıyla Şubat 2023 itibariyle çalışmalarına başlanan Mathweb adlı e Twinning projesinde sona yaklaştık. Okulumuz Matematik Öğretmeni Selime Delice nin okul ve proje koordinatörü olarak yürüttüğü bu projede 7. Sınıflardan kurduğu 6 kişilik takımı ile proje kapsamında planlanan tüm görevler başarıyla gerçekleştirildi. Mathweb projesi öğrencilerin ve öğretmenlerin bazı web2 araçlarını tanımasını, matematik derslerinde aktif şeklide kullanmasını ve bu sayede matematik derslerine olan ilgi ve motivasyonlarının artmasını amaçlamaktadır. Proje kapsamında öğrencilerimiz, Canva, Plickers, Phet, Visnos, Jigsawplanet, Matific web2 araçlarını derslerde ve ev çalışmalarında kullandılar. Bunların yanı sıra, Toy Theatre ve Wordwall gibi uygulamalarla da çalıştılar. Proje öğrencilerimizin dersleri daha farklı ve yenilikçi metotlarla deneyimlemesinin yanı sıra teknoloji okuryazarlığının gelişmesine katkı sağladı.

Tem

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavına 5. ve 8.Sınıf Öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz .

Tem

Değerli Velimiz, yaz döneminde "TELAFİDE BEN DE VARIM" çocuklarımız için öğretmenlerimizin hazirlamiş oldukları etkinlikler ve gerekli bilgiler tabloda sunulmuştur. Etkinliklere katilmak isteyen öğrencilerimizin velileri, okula gelerek basvuru yapmasi gerekmektedir.

May

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Gunu temali resim yarışmasında Başakşehir ilçe 1. si olan 7A sınıfından Eren GÜLER adlı öğrencimizi  ve emeği gecen degerli Görsel Sanatlar ögretmenlerimizi tebrik ediyoruz .

May

102 yıl önce Milli Mücadele ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşini bugün biz taşıyoruz .

Aynı heyecanla...

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

En Büyük Engel Sevgisizliktir.

May

Sevgili öğrenciler ve çok kıymetli Velilerimiz,

Okul olarak her hafta bir etkinlik ile sizlerin evine misafir olmak istiyoruz. 10-16 Mayıs haftası İçin Okul Rehberlik Servisimizin hazırlamış olduğu konu başlığı ;

"Bayram Heyecanım"

Sevgili öğrenciler , her ne kadar bu bayramda evimiz de olsak da, çekirdek ailemizle ev içerisinde sevdiklerimizle bayramımızı en güzel şekilde kutlayacağız .

Küçük dünyamızdaki bayram kutlamalarımızı, sevinçlerimizi fotoğraflayıp okulumuzun sosyal medya hesaplarında paylaşılmasını isterseniz, fotoğrafını çekip sınıf rehber öğretmenlerinize özelden atabilirsiniz .

Katılımınızı heyecanla bekliyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bu sene farklı evlerde ama aynı heyacan ve mutlulukla birlikte yaşıyoruz.

Nis